Se till så att er hemsida är trygg och säker

20 augusti 2020 | Information

Se till så att er hemsida är trygg och säker

Inte säker?

Google har länge arbetat med att skapa en säkrare upplevelse på internet för deras användare. I januari 2017 gick de ut med en uppdatering som innebär att hemsidor med någon typ av inlogg måste ha ett SSL-certifikat. Googles webbläsare Chrome (och senare även andra vanliga webbläsare som Firefox och Safari) varnar webbläsaranvändaren för de sajter som inte har ett certifikat genom att besmycka deras adressfält med en varningstriangel, där det står: ”Inte säker”. Man ser nu även effekter av detta i Googles sökresultat då ert företag riskerar att halka efter i rankingen på Google jämfört med sidor som visas som säkra. 

SSL ökar säkerheten för era kunder när de besöker er sida då trafiken krypteras vilket betyder att det i princip blir omöjligt för tredje part att komma över inloggningsuppgifter, kontouppgifter eller andra känsliga uppgifter. Om er sida innehåller formulär eller ännu viktigare webbshop med kortbetalning är SSL mycket viktigt. 

Hemsida med SSL-certifikat: https://www.exaktasoftware.se
Hemsida utan SSL-certifikat: http://www.exaktasoftware.se

Vad är ett SSL-Certifikat?

SSL (Secure Socket Layer) är en säkerhetsteknologi som används för att upprätta en krypterad länk mellan en server och en klient - vanligtvis en webbserver (hemsida) och en webbläsare; eller en e-postserver och ett e-postprogram. För att kunna etablera en SSL anslutning krävs det att webbservern har ett SSL-certifikat installerat.

Låt oss hjälpa er

Vår rekommendation är därför att installera ett sådant certifikat. Detta kan vara lite klurigt och tekniskt och man behöver också uppdatera certifikaten regelbundet. Detta ombesörjer självklart vi åt er så att ni kan vara säkra på att er sida alltid är uppdaterad. Maila till support@exaktasoftware.se för att beställa.

 

SSL

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår